vineri, 15 iulie 2011

O zi trei coluri


Cu ceva mici erori de inregistrare:D
9 la Clusaz (1040m)/- Col des Aravis (1486m)- 8km urcare/ +450m diff. de nivel - Flumet (910m) - Col des Saisies (1650m)- 13km urcare/ +750m - Beaufort (740m) - Cormet de Roselend (1967m) - Bourg Saint Maurice 20km/+1230m 19:20

Distanta 93km (+20 dus - intors Bourget - gara)
Diferenta de nivel acumulata app.2400m
Timp app.9h

La Clusaz - Bourg Saint Maurice

Col de l'Aravis dinspre Thones (La Clusaz)

Col de Saisie dinspre Flumet

Cormet de Roselend dinspre Beaufort

Statiunea La Clusaz
In Flumet

Al doilea col. Ce fain din partea lor sa ma felicite:)

La coborare priveliste spre Mont Blanc si Masivul Beaufortain

Lac de Roselend
Pe toate urcarile bune de bitza sunt borne din km in km cu distanta, procentul si altitudinea (asa pot sa ma pregatesc psihic pentru urmatorul si urmatorul kilometru)

Trusa de prim ajutor:).
am reusit sa termin drumul fara energizante geluri si alte minuni
Coborarea din Cormet de Roselend...hei, acum o saptamana eram aici (cand urcam spre Pierra Menta), ce bine m-am simtit sa revin...deja sunt ca acasa, incep sa le cunosc.
In cazul in care nu as fi rezistat fizic/nu m-as fi incadrat in timp sa prind trenu puteam sa stau peste noapte la unul din cele 3 refugii care le stiam aproape de drum.

Sunt drumuri pe unde Turul Frantei a trecut adesea...inca mai raman scrise pe asfalt incurajari si numele ciclistilor.
Sunt drumuri pe care misuna o multime de ciclisti. Unii sunt prietenosi, altii sunt ''extremisti'' - adica prea preocupati de antrenament, unii sunt aroganti (mai ales gagicile:p - care nici macar ziua buna nu dau:p), sau ma privesc un pic dubios poate din cauza bicicletei:). Si daca la inceput ma luau peste picior intrebandu-ma ''Pas trop dure?'' inca la primele pante spre Col d'Aravis...pana la urma ajung sa ma imprietenesc cu acel grup de ciclisti cu care ma intersectez din loc in loc (pentru ca nu par grabiti nu pentru ca ma misc eu repede:)...si ma asteapta cu incurajari la coborarea de pe al doilea col (sigur au pariat ca nu pot ajunge)...francezii astia.

Cu ocazia asta am pus ochii pe alte locuri unde vreau sa ajung (muntii chiar peste drum de Mont Blanc - urmatoarea tura neaparat).

Si daca stau sa ma uit...ce-ar fi daca as incerca sa fac vara asta cat pot de mult din Route des Grandes Alpes? cred ca la un moment dat o sa trebuiasca sa inchiriez o bicicleta un pic mai usoara:D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu