duminică, 10 iulie 2011

Traversand Masivul Beaufortain (7-9 Iulie 2011)

Beaufortain si localizarea lui aproximativa intre masivele Aravis, Bauges, Vanoise, Mont-Blanc.
si traseul parcurs
Au fost oameni care au spus: Beufortain merita vazut!
Ca e pitoresc, verde verde, plin de vacutze dar mai ales ca ai o priveliste minunata spre Mont Blanc si imprejurimi.
Asa a si fost.

Se anunta furtuna oraje trasnete, fulgere ..pana si ninsoare la peste 3000m. Rar am zile libere consecutive, si de data asta (si din cauza prognozei meteo) am si primit una in plus. Sunt hotarata sa plec chiar daca nu fac decat drumul pana la Refugiul Presset (l-am vazut in poze – e minunat si pun pariu ca e si ambianta aceea pe care o gasesti la noi acasa in munti in refugii), cu gandul sa raman acolo urmatoarele 2 zile de vacanta – in cazul in care vremea va fi foarte rea (pun o carte, plec, fac orice numai sa dispar din Bourget du Lac). Si uite ce am primit:

Ziua 1

Cormet de Roselend – un drum leaga Bourg Saint Maurice de Albertville, via Beaufort. Urca pana la 1968m in Cormet de Roselend, lung de 40 km . Face parte din Route des Grandes Alpes si e super fain de facut cu bitza – pentru cine e interesat.

les Chapieux (1650m, pornesc in jurul orei 10) – Grand FondLacul si refugiul Presset (2514m, ora13) aveam in plan sa raman la refugiu daca vremea va fi foarte rea si nu as putea continua, pentru ca nu a fost asa am plecat mai departe– Col de tutu (pe la baza faimoasei Pierra Menta) – Lac d’Amour – Col du Coin (2400) – Refuge de la Coire (ora 16 - vroiam sa continui dar imi faceam griji in privinta cazarii, nu stiam daca gasesc loc in refugiile urmatoare sau daca exista refugii nepazite si deschise sau neocupate de ciobani) asa ca am ramas. (refugiul e la ‘la drumul mare’ poti ajunge cu masina, nu-mi gasesc locul aici, e asa...eu sunt cea mai tanara si singura care a venit cu rucsac in spate si cu mernide…ce fain ar fi fost la refugiul Presset (:D si ce cabanieri tineri si buni:p acolo)

D217 ce urca spre Cormet de Roselend
Pornesc la drum prin Grand Fond, in spatele meu las Mont Blancul si ghetarii lui
Lacul, Refugiul Presset si Pierra Menta
Vedere din Col de Tutu spre Refugiul Presset
...si spre Lac d'Amour
Refugiul de la Coire
Ziua II – Intradevar un Grand Journee.

Refugiul de la Coire (2059m – la fix 6 plec – cred ca am si inspaimantat locatarii cu ora de trezire) – Cormet d’Areches – Lac de St-Guerin – Refuge de l’Alpage – Lac Tournant (2000m) - Refuge des Areoles – Col de la Bathie (1900m)– Pointe de la Grand Journee (2460m, 13:50) – continuarea pe creasta (si singurul moment in care norii m-au invadat, au trecut de 2-3 ori peste creasta, simteam ca vrea sa ploua dar s-a indreptat in cele din urma si am scapat de ploaie - Pic de la Vache RougePas de l’Ane (2371m, 14:40) –renunt la Mont Mirantin desi nu e departe – coborarea spre Refugiul La Motte (1900m, ora 16). Ma gandeam sa si cobor direct la drum spre Albertville si sa prind un tren spre casa, eram la vreo 12km de drumul principal si calculasem ca in 2 ore - 3 maxim as ajunge, apoi am vazut refugiul La Motte, cat e de dragut plasat acolo, e o zi faina de vara, sunt in Franta la munte cine stie cand o sa mai am ocazia…nu am nimic important de facut, nu ma asteapta nimeni…asa ca raman…oricum nu eram departe de epuizare:D

Dinspre Cormet d'Areches continui spre Lac de Saint Guerin
Sprakling water
Allium linearea L. sau lusitanicus?
Mont Blanc tot timpul in spatele meu
Lac Tournant
Creasta Pic de la Grand Journee - Mont Mirantin

!Lilum martagon L.
Continuand spre Pic de la Vache Rouge
Imediat ce am ajuns pe Pic de la Grand Journee, apare si ceata pentru scurt timp
Refugiul la Motte
Pana la urma ma invaluie

Ziua III

Refuge de la Motte (ora 6 jumate)– pana in drumul principal fac 2ore jumate – Le Bourget du Lac (ora11).

Cand fac ture incerc sa prind trenul de la prima ora (5 sau 6) pentru asta sunt nevoita sa ma trezesc pe la 4 jumate – 5 sa pedalez 45 de minute pana in Chambery (am observat ca ma trezesc de fiecare data motivata, cred ca e pentru ca m-am saturat de Bourget, de monotonia de aici, de ''problemele'' mele, de munca de ospatarita stresata de dorul de scoala alte vise si alte prostii, am nevoie de munti, de echilibru si de aceea plec). Am vazut ca pot sa ma incadrez in timp pentru trasee si intoarcere….e bine ca sunt aproape de mine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu